Binnenvaart, schoon schoner schoonst

 
 
MVO Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

PTC voelt zich verantwoordelijk om bij te dragen aan het milieu, continue innovatie en verbetering is onderdeel van onze dienstverlening. Ons kantoor werkt bijvoorbeeld 100% klimaatneutraal en is gecertificeerd door de toonaangevende internationale organisatie op dit gebied; Climate Neutral Group.
Wij creëren en investeren voortdurend in nieuwe mogelijkheden om tot een vermindering van de CO2 en NOx uitstoot te komen. Op het gebied van uitstoot reducering timmeren wij hard aan de (vaar)weg, wij zijn bezig om op basis van het gelijkwaardigheidsprincipe en kosten neutraal investeren een uitstoot vermindering tot stand te brengen.

Voor de CO2 betekend dit voor onze vloot al een reductie tot 20 % en NOx tot wel 40 % deze resultaten behalen wij d.m.v. een additief in de brandstof en op basis van een eerste nul meting. Wilt u meer weten over additieven, klik dan hier

Innovaties

Samen met onze belangrijkste partners en verladers  proberen we de logistieke keten zo efficiënt mogelijk te beheren, dit vereist een goede innovatieve samenwerking op basis van milieu en techniek. Klanten verminderen o.a. de wachttijden door de ontwikkeling van ons nieuw ontwikkelde planningssysteem ACIS en samen met Tata Steel werken wij aan de vermindering van het houten stuwmateriaal ( keggen en planken ) d.m.v. de ontwikkeling van een nieuw stuw en vervoerssysteem genaamd de CCC (Connected Coil Carrier). Alle houten keggen en planken zullen worden vervangen door de CCC’s waardoor wij per jaar met een besparing van meer dan 2000 bomen een grote bijdrage leveren aan het milieu.

Nieuwe Website - extra Line